Jump to content
Sign in to follow this  
busted

[SERVER] Regulament general al serverului

Recommended Posts

Regulament General - RPG.BADVIBES.RO

 

» Informații generale:

Regulamentul este ajustat periodic, ne rezervăm dreptul de a modifica oricând reguli, este datoria fiecărui player să ia la cunoștință regulamentul.
Modificările majore sunt anunțate atât pe server cât și pe forum.

Majoritatea dovezilor sunt valabile timp de 24h (dm, limbaj, comportament non-rp, dovezi ce privesc strict jucătorul în cauză, etc)
Dovezile pentru alte situații (abuzuri, înșelătorii sau situații de genul) se pot lua în considerare mai mult timp.
Dovezile pentru bug abuse, alte exploit-uri legate de animații sau texturi pot fi valabile timp de 72h.

Dovezile pentru C-BUG sunt valabile 12h!

O reclamatie impotriva liderului se poate face in maxim 7 zile de la incident. (nesanctionare, sanctiune acordata gresit, etc).

Legat de reclamatiile impotriva liderilor:

In cazul in care membrul unei factiuni primeste o sanctiune considerata aiurea, doar acesta are dreptul de a reclama liderul pentru rezolvarea acestui aspect.

In cazul in care membrul unei factiuni nu este sanctionat intr-o reclamatie desi ar trebui (favorizare), doar jucatorul ce a reclamat initial membrul va putea sa reclame liderul pentru rezolvarea acestui aspect.

In cazul unor nereguli pe /f (liderul injura pe x, etc).. oricine poate reclama liderul.

In cazul unor greseli facute de lider ce nu apar mentionate mai sus (nesanctionare worst, reguli gresite in regulament, demisie cu reclamatie deschisa.. etc), oricine poate reclama liderul.


Editarea de dovezi este sancționată cu ban 7 zile la prima abatere și ban permanent la a doua. Se poate primi ban permanent inca de la prima abatere in functie de caz.
Oferirea/cererea de bani/bunuri pentru a retrage/evita o reclamație este sancționată cu warn.

» Limbaj:

Limbajul vulgar, ofensator, rasist este interzis și o să fie sancționat.
Nu sunt permise injuriile, jignirile de orice fel (incluzând prescurtări, moduri subtile de a adresa cuvinte ofensatoare și nu numai).
Nu este permis să jigniți alți jucători folosind ****, ----, sau alte semne ca scuza ca nu ati scris cuvantul jignitor complet.
Regulamentul de limbaj se aplică la toți jucătorii, fie că sunt sau nu intr-o facțiune.
Jignirile, cuvintele ofensatoare se sancționează cu mute / mute & warn în funcție de circumstanțe și de gravitate.
Mute-ul o să fie acordat în funcție de abateri și va crește treptat.
Spam-ul se poate sanctiona cu mute 5-15 minute in functie de gravitate.

Limbajul vulgar la adresa server-ului sau a staff-ului sunt sancționate cu ban 1-7 zile în funcție de abateri. (indiferent daca e pe clan sau walkie talkie privat)
Glumele proaste sau acuzațiile nefondate la adresa staff-ului sunt de asemenea sancționate cu warn sau ban în funcție de caz.
Jucătorii de nivel 1-2 vor primi ban permanent înca de la prima abatere.

Amenintările legate de viața reală, amenințările cu flood și acuzațiile nefondate (in funcție de situație) se sanctionează cu ban timp de 1 zi.
Jucătorii de nivel 1-2 vor primi ban permanent încă de la prima abatere.

Limbajul vulgar pe panel se sancționează cu suspend în funcție de gravitate.
Jucătorii ce fac parte dintr-o facțiune și folosesc limbaj vulgar într-o reclamație pot fi sancționați și de către lider în cadrul facțiunii.

Limbajul vulgar pe chat-uri pe care le pot vedea toți jucătorii (live, ad, etc) sunt sancționate cu ban 1-7 zile, în funcție de gravitate.
Abuzul jucătorilor ce fac parte din facțiuni care permit accesarea unor chat-uri globale precum anunț guvernamental (gov) sau news cu scopul de a face reclamă, a injura sau orice altă faptă de aceași natură o sa fie sancționați cu ban 7-14 zile la prima abatere și uninvite cu 150 FP.
Glumele proaste și batjocura pe live se poate sancționa cu warn la prima abatere și ban 1-7 zile la următoarele abateri dacă este cazul.

*NOU* Glumele proaste sau informatiile eronate la adresa serverului sau comunitatii duc la sanctionarea cu mute 20 minute la prima abatere, sanctiunea creste in functie de abateri. Exemplu de informatii eronate sau glume proaste: "se da wipe la server", "server de donatii si plin de nobi mai bine joc altundeva".

Sunt interzise ad-urile în batjocură, aiurea și cele ce conțin jigniri, cuvinte ofensatoare. Abaterea de la această regula este sancționată cu warn.
/ad-ul este folosit pentru a vinde/cumpăra bunuri, pentru a anunța un eveniment, pentru a recruta în clan, etc.

Limbajul vulgar pe chat-ul clanului (/c) nu este sancționat.
Limbajul vulgar pe chat-ul factiunii (/f, /r) este sancționat de către lider/sublider.

Limbajul vulgar pe chat-ul unei frecvente (/wt) private nu este sanctionat de administratori/lideri.

 

 

» Deathmatch și comportament non-rp:

Deathmatch-ul se definește prin atacarea unui jucător sau a vehiculului în care se află.
Deathmatch-ul ce implică arme o să fie sancționat cu jail și suspendarea licenței de arme pe perioadă limitată.
Deathmatch-ul cu pumnii, drive-by (DB), kamikaze, comportament-ul non-rp, etc, o să fie sancționat cu jail fără suspendare de licență.
Folosirea elicei elicopterelor cu scopul de a omorî alți playeri este de asemenea sancționată cu jail fără suspendare de licență.

Este permis deathmatch, drive-by, kamikaze, comportament non rp, etc DOAR pe polițiștii on-duty.
Polițiștii în cauză vă pot acorda wanted.

Pentru toate situatiile de mai sus, in cazul unei reclamatii pe panel, cei ce fac parte din factiune vor fi sanctionati doar in cadrul factiunii de catre lider cu FW.

Orice jucator ce este surprins pe joc de catre un admin incadrandu-se in regulile de mai sus primeste jail in functie de actiunea ce are loc la acel moment. (DM/DMP) - Politistii nu se incadreaza in aceasta regula, deoarece poate fi vorba de un suspect cu wanted sau victime colaterale. (Aici se poate deschide reclamatie la factiune).

Folosirea vehicului de tip 'Monster Truck' pentru a face Drive-by/comportament non-rp este sanctionat cu jail fara suspendare de licenta. Este interzis sa folositi acest vehicul in acest scop inclusiv pe politisti. Membrii factiunilor vor fi sanctionati DOAR cu jail si in cazul unei reclamatii pe panel. Membrii nu vor fi sanctionati in cadrul factiunii.

Le este permis jucatorilor ce stau pe G in acest tip de vehicul sa traga dupa un politist on-duty, acestia la randul lor va pot acorda wanted.

Deconectarea din joc cu scopul de a evita contactul cu polițiștii este sancționată cu warn.

» Bug abuse:

Exploatarea unui bug pentru a te avantaja este strict interzisă și este sancționată în funcție de situație.
Exploatarea bug-urilor la vehiculele de tip bike, mountain bike, bmx (mega-jump) cu scopul de a evita contactul cu polițiștii este sancționată cu warn.
Exploatarea bug-urilor legate de texturi, ascunderea cu wanted într-un loc inaccesibil în mod normal este sancționată cu warn.
Este interzisă intrarea repetată într-un interior cu scopul de a scăpa de polițiști, acest lucru se sancționează cu warn.
Exploatarea bugurilor de tip C-bug / C-shot este sancționată cu suspendarea licenței de arme timp de 10h, indiferent de abateri și indiferent daca este abuziv (fast) sau nu.

» Clanuri:

Încălcările legate de limbaj pe chat-ul clanului nu sunt sancționate de către administrație, dacă liderul clanului nu permite acest lucru poate lua atitudine.
Vânzările/cumpărările de clanuri sunt interzise, acest lucru este sancționat cu ban 3 zile la prima abatere și 7 zile la următoarea.
Cererea de bunuri pentru rank-up sau invite în clan este sancționată cu warn la prima abatere și ban 3 zile la următoarele.

» Reclamă:

Jucătorii ce fac reclamă la servere de SA:MP o să fie sancționați cu ban 14 zile la prima abatere și ban permanent la a doua abatere.
Jucătorii cu level 1-3 o să primească ban permanent de la prima abatere.

Reclama la cheat-uri sau site-uri ce promovează cheat-uri este sancționată poate duce și la banarea permanentă a contului, depinde de situație.

» Cheat-uri și moduri interzise:

Orice mod ce îți oferă un avantaj evident față de alți playeri este interzis.
Pentru mafioti: Orice mod ce îți mărește zona de hit pe skin este interzis si se sanctioneaza cu ban 7 zile.(Ex: skinurile cu dimensiune mai mare decat cele originale).

Cheat-urile sunt complet interzise pe server și sunt sancționate cu ban.
Orice urma de cheats este sanctionata, nu agreem jucatorii ce au folosit/folosesc cheats.

Orice modificare de textura a jocului care iti permite sa tragi prin pereti/sa mergi prin pereti duce la banarea permanenta a contului.
Orice mod/cheat sau cheat ce modifica comportamentul unui vehicul (viteza, acceleratie, stabilitate, moduri de nos, flip, etc) se sancționează cu ban 30 de zile.
Orice mod/cheat ce îți modifică viteza de alergat, moduri ce îți permit să zbori, să sari mai mult sau să te teleportezi se sancționează cu ban 30 de zile.

Orice mod/cheat ce înregistrează și redă o rută exactă, fie pe jos sau într-un vehicul, folosit cu scopul de a practica jobs este interzis și se sancționează cu ban 30 zile.

Orice mod/cheat ce înregistrează și redă o rută exactă, fie pe jos sau într-un vehicul, este interzis și se sancționează cu ban 3 zile la prima abatere și ban 7 zile la a doua abatere, fiind considerat autoclicker.

Orice mod/cheat care îți permite să faci ore jucate când nu ești la PC este considerat autoclicker și este sancționat cu ban 3 zile la prima abatere și ban 7 zile la a doua abatere.
Regula se aplică si jucătorilor ce se folosesc de animații pentru a face ore jucate când nu sunt la PC.
Jucătorii de nivel 1 ce fac autoclicker o să fie banați permanent.

Orice mod care îți îți modifică poziția țintei, damage-ul sau traiectoria gloanțelor (aimbot, norecoil, damage hack, rapid fire, no-reload, etc) se sancționează cu ban 90 de zile, cu exceptia celor care permit trecerea gloantelor prin texturi prin care in mod normal nu pot trece (acele modificari duc la banarea permanenta la contului).


Orice mod care îți permite să vezi jucătorii de la o distanță mai mare decât cea a serverului (wall-hack, bone esp, nametag hack), orice mod care îți permite să vezi prin texturi se sancționează cu ban 90 de zile.
Jucătorii detectați de sistemul anti-cheat pentru no recoil o să primească ban 120 de zile.
Jucătorii detectați de sistemul anti-cheat pentru cheats ce îți modifică traiectoria gloanțelor o să primească ban permanent indiferent de nivel. (silent-aimbot)

 

Modurile ce produc animatii ce nu sunt posibile pe server prin comenzi sunt interzise si se sanctioneaza cu ban 1 zi.

Jucătorii de nivel 1-3 ce folosesc cheat-uri / moduri interzise o să fie sancționati cu ban permanent de la prima abatere.
Necooperarea cu administratorii, ascunderea de cheat-uri si moduri interzise (incluzând ștergerea și modificarea log-urilor sistemului de operare) este sancționată cu ban 7 zile.

Distribuirea/promovarea de cheats o să fie sancționată cu ban permanent în funcție de situație.
Jucătorii banați pe mai multe conturi pentru cheats o să primească ban permanent pe toate conturile deținute.

Jucătorii ce fac parte dintr-o mafie și vor fi banați pentru cheats o să primească ban și pe conturile noi create pentru intrarea într-o mafie într-o anumită perioadă de timp.

[NEW] Modul FPS Unlocker este interzis doar mafiotilor si se sanctioneaza cu warn la prima abatere, ban o zi la a doua abatere si ban 7 zile la urmatoarele abateri.

Modul poate veni sub extensia .asi sau valorile modificate ale fisierului samp.dll din folderul principal al jocului.

Eliminarea modului FPS Unlocker se poate realiza inlocuind fisierul samp.dll cu unul default sau unul ce nu are valorile ce afecteaza acest lucru modificate sau stergerea modului propriu-zis .asi din folderul principal al jocului care de cele mai multe ori vine sub aceasta forma - click

Sanctionarea jucatorilor ce folosesc acest mod se va face din data de 08.04.2019, fiind interzis datorita multiplelor cereri ale jucatorilor din mafii sustinand ca acest mod ofera un avantaj celui care il foloseste.

Puteti descarca fisierul original samp.dll de aici - download

 

 

» Conturi: 

Nu ne ocupăm de recuperarea conturilor sparte.
Fiecare jucător este responsabil de contul său, administratorii nu se vor implica în aceste cazuri.
Majoritatea conturilor sparte sunt fie vândute sau împrumutate, serverul nu are probleme de securitate, datele de logare sunt imposibil de aflat de către oricine.

» Afaceri interzise și înșelătorii:

Jucătorii pot face schimb de bunuri folosind comanda /trade în care se va afișa un dialog unde puteți propune un schimb (4 items / player) ce conține mai multe bunuri (bani, business-uri, case, vehicule, tichete de upgrade, etc).
Înșelatoriile sunt sancționate cu ban 7 zile la prima abatere, 14 zile la a doua abatere și ban permanent la a treia.
În cazul unei înșelătorii, jucătorul inșelat poate reclama hoțul pe panel.
Jucătorii de nivel 1-3 o să primească ban permanent de la prima abatere.
Orice mod de a manipula un jucător pentru a îi obține bunurile se poate considera înșelătorie și este sancționat.
Tentativele de înșelătorie sunt sancționate exact la fel ca furtul.
Vânzările/schimburile de conturi sunt sancționate cu ban permanent.
Încercarea de a cumpăra un cont duce la aceleași sancțiuni.
Afacerile cu bunuri ce nu țin de joc sunt sancționate cu ban permanent.
Jucătorii ce se folosesc de mai multe conturi pentru înșelatorii o să primească ban permanent pe toate.

Jucătorii ce organizează evenimente într-o casa sau un business pe care o/îl dețin sunt sancționați cu warn.
Jucătorii ce organizează evenimente și nu oferă premiul o să fie sancționați cu warn pentru eveniment fake. 

 * Pentru a reclama un jucator ce a facut un eveniment fake, sunt necesare dovezi cum ca ati participat la evenimentul respectiv. Lipsa dovezilor de participare va duce la inchiderea reclamatiei pe motiv de 'dovezi insuficiente'.

Jucatorii ce organizeaza evenimente de tip sms ce contin mesaje jignitoare sau cu scopul de a lua in deradere un alt jucator o sa fie sanctionati cu warn.

Jucătorii ce organizează evenimente ce includ sponsorizări (ex de ad: fac event stunt, pentru a participa transfer 100k / primul care imi da 100k castiga 200k) se sancționează cu warn.

Jucatorii ce organizează evenimente in care sunt necesare actiuni in afara jocului vor fi sanctionati cu warn. (ex: "Dau 5kk cui imi da like la video-ul de pe youtube / dau 2kk daca dai like pe facebook / intra pe link-ul asta si iti dau bani / s.a.m.d")
Jucatorii ce organizeaza evenimente in care este necesara ghicirea unor numere/cuvinte/etc, vor fi sanctionati cu warn. [/spoiler

Pariurile se fac pe propria răspundere, jucătorii nu o să fie ajutați în acest caz.
Nu ne implicăm la pariuri,duele/curse etc.  între jucatori.

Serviciile in schimbul banilor se ofera pe propria raspundere, nu ne ocupam de situatii precum: "Iti dau 1kk sa-mi faci 100 KM la masina".
Împrumuturile se fac pe propria răspundere, nu ne ocupăm de recuperarea de bunuri în acest caz.
Nu ne ocupăm de transferurile de bani la id-uri greșite, este de datoria jucătorului să se asigure cui îi transferă o sumă de bani sau bunuri.
Jucătorii ce cer bani/bunuri pentru intrarea intr-o factiune sunt sancționați cu ban 7 zile pe motiv cerere bunuri pentru intrare in factiune si vor primi uninvite din factiune cu 150 FP pe acelasi motiv. De asemenea, jucatorii ce ofera bani pentru a intra in factiuni se incadreaza in aceeasi regula.
In cazul in care un membru staff se incadreaza in regula de mai sus, se poate acorda ban permanent de la prima abatere, in functie de situatie.

Tentativa de afaceri ilegale se sanctioneaza cu ban permanent. ex:"sau avere aici pe avere x server", "cumpar bani de 25 psf", "imi vand contul, astept sms", "cumpar cont 25 psf" etc.

 

» Alte reguli:

Jucătorii care dețin o casă sau un business trebuie să joace 10 ore în ultimele 30 de zile (1 oră la 3 zile), în caz contrar bunul respectiv va fi trimis la licitații.
Business-urile și casele sunt destinate jucătorilor activi, fiind o parte importantă a economiei serverului.

Este interzisă punerea de nume indecente la house name / bussiness name / text vip pe masina / numar inmatriculare masina / pet, abaterea de la această regulă este sancționată cu warn.

Este interzisă postarea de informații personale a unui jucător fără acordul acestuia (jucătorul în cauza trebuie să reclame acest lucru), abaterea de la această regulă este sancționată cu ban 1-7 zile.
Jucătorii ce șterg dovezile folosite într-o reclamație dupa sancționarea jucătorului (videoclipuri șterse, puse pe privat, etc) sunt sancționați cu suspend timp de 7 zile pe panel. Dovezile trebuie sa fie functionale minim 72h de la crearea reclamatiei.
Parcarea vehiculelor personale in strada sau in fata caselor/bizurilor (locuri ce incurca jucatorii din a iesi din interior.. in general cele parcate direct in usa) este interzisa si este sanctionata cu warn pe motiv 'park non-rp'.

Este interzis sa provocati un jucator la a incalca regulamentul pentru a ii face ulterior o reclamatie. Reclamatiile create in acest fel nu vor fi luate in considerare.

Folosirea unui nickname asemanator cu al altui jucator cu scopul sanctionarii acestuia si inducerii in eroare a adminilor va duce la banarea permanenta a contului respectiv. (level 1-5)

 

Edited by busted

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...