Jump to content
Sign in to follow this  
busted

[FACTIONS] Regulament general departamente

Recommended Posts

》Regulament General - Departamente

 

 

▶ Din aceasta categorie, factiunile de tip "Departament" fac parte urmatoarele: "Las Venturas Police Department", "Federal Bureau of Investigations", "National Guard" si "San Fierro Police Department".

▶ Toti membrii departamentelor inclusiv membrii, co-liderii si liderii sunt obligati sa respecte si sa urmeze regulile cat si indicatiile prezentate in acest topic.

 

▶ Comportament, Limbaj, Roleplay.


Limbajul vulgar, ofensator, rasist este interzis şi o să fie sancţionat aspru.

Va este strict interzis sa va bateti joc de o persoana, insultati sau afectati emotional, cat nici sa ii amenintati. Daca persoana respectiva se simte jignita are tot dreptul sa va reclame si o se vor lua masuri in acest caz. Suneti obligati sa folositi un limbaj oficial, spre ajutorul vostru, intervenind COP CMD-ul.

Aveti nevoie sa adoptati un comportament de tip "Roleplay", server-ul bazandu-se pe un gamemode RPG**, orice abatere de la un comportament roleplay este pedepsita. Roleplay se defineste ca fiind comportamentul din viata cotidioana.

 

▶ Activitatea/Raport

Membrii sunt obligati sa completeze raport-ul pana la sfarsitul saptamanii in caz contrar acestia sunt sanctionati. (Sanctiunile in functie de Rank-uri sunt la alegerea liderilor, acest lucru trebuind sa fie mentionat in regulamentul factiunii).

Va este interzis sa fraudati raport-ul, aici se includ wanted-ul pe jucatorii AFK, cat si posibili jucatori/prieteni care va lasa sa ii omorati intentionat pentru a va face raport-ul.

Liderii au obligatia ca la sfarsitul oricarei saptamani sa verifice raport-ul tuturor membrilor, cat si sa ii sanctioneze daca e nevoie, in cele din urma fiind necesara resetarea raport-urilor (/resetrapots). (Sanctiunile si raport-ul este in functie de Rank-uri sunt la alegerea liderilor, acest lucru trebuind sa fie mentionat in regulamentul factiunii)

Daca un membru doreste sa demisioneze, acesta are nevoie de o cerere de demisie pe forum la sectiunea potrivita. (Daca un membru are sub 7 zile si doreste sa fie demis, acesta este demis cu 20 FP-uri. Cei cu mai mult de 7 zile, sunt demisi cu 0 FP-uri.)

 

▶ Informatii generale

Membrii factiunii sunt obligati sa poarte skin-urile factiunii atunci cand sunt ON-DUTY. Nerespectarea acestei reguli duce la FW/LW

Membrii sunt obligati sa foloseasca masinile factiunii atunci cand sunt ON-DUTY. Folosirea masinilor personale este interzisa si nerespectarea regulii duce la FW/LW

 

Nu aveti voie sa acordati somatii aiurea jucatorilor. O somatie nu se sanctioneaza, dar de la doua sunt sanctionabile. AV - FW

*va recomandam sa nu somati deloc aiurea*

 

Nu aveti voie sa va jigniti/injurati intre voi deloc. Daca aveti o problema cu cineva consultati liderul/co-liderul sau reclamatie pe panel. AV - FW - UNINVITE

*sanctiuni in functie de gravitate*


Este interzisă folosirea tazer-ului pe jucătorii cu wanted cu drept de predare. FW/UNINVITE

 

Spam-ul pe [/r] peste 3 rânduri o să fie sancționat cu AV, peste 5 rânduri cu FW și 10 rânduri cu uninvite.

 

Sunteţi obligaţi sa anunţaţi pe chat-ul departamentelor [/d] atunci când capturaţi un suspect cu drept de predare. Se anunţă doar cu "x este la mine". Abaterea de la această formulă de anunțare se va sancționa cu AV;

 

Va este strict interzis sa faceti OFF-TOPIC pe chat-ul departamentelor [/d]. Aveti voie sa cereti intariri sau sa discutati cu alt membru al altui departament despre un jucator cu wanted si acest lucru nu este etichetat ca OFF-TOPIC.

 

În momentul în care somați un jucător să se predea și acesta coopereaza, trebuie să vă duceți să-l chemati in masina dvs., sa ii puneti catusele [/cuff] si sa il arestati la sectie. Daca aceasta procedura nu se respecta riscati AV - FW

 

Va este strict interzis sa arestati un jucator FARA DREPT DE PREDARE. Aceasta actiune duce la UNINVITE.

 

Afacerile pe [/d] [/r] sunt interzise! - Caps-Lock-ul la fel (minim 4 litere); AV - FW

 

Nu puteti acorda amenzi sau suspenda carnetul unui alt politist. Il puteti trage pe dreapta si avertiza si reclama pe panel, fara sa-l amenintati.

 

Politistilor OFF-DUTY le este strict interzis sa faca DM pe politisti, cat nici sa ajute posibilii suspecti, Acest lucru se sanctioneaza cu UNINVITE.

 

Nu aveti voie sa acordati unui jucator de 2 ori acelasi wanted, indiferent daca dvs. l-ati acordat pe primul sau nu. Consulati intotdeauna [/MDC]-ul acestuia pentru a nu ii acorda gresit wanted-ul. Nerespectarea acestei reguli este sanctionata cu FW.

 

Neprezentarea dovezilor pentru wanted-uri, arrest-uri, kill-uri etc. până în 24 ore de la cererea acestora de către lider/colider va fi sancționată cu Faction Warn, puteți fi lăsați până în 48 ore dacă liderul consideră acest lucru necesar.

 

Polițiștii nu au voie să dețină job-uri ilegale (Arms Dealer/Drugs Dealer); FW


Deathmatch-ul cu arme, pumni, kamikaze, comportament non-roleplay, duelurile în HQ, etc. o să fie sancționate cu FW;

 

Folosirea elicei elicopterelor cu scopul de a omorî alți playeri se sancționează cu FW;

 

Folosirea Hunter-ului sau altui aparat de zbor cu arme de foc atasate pe jucatori care nu sunt in aparate de zbor (Elicoptere, avione) sau in apa/pe apa/in barca este strict interzisa. Nerespectarea acestei reguli se sactioneaza cu FW/UNINVITE


Dacă un polițist acordă wanted greșit și nu îl corectează va primi FW;


Dacă un polițist intervine în acțiunile (confiscare permis, droguri, arestare, etc.) altui polițist, acesta va fi sancționat cu FW;

 

Dacă un polițist cere unui jucător să îl omoare, acesta nu are voie să-i acorde wanted, acesta va fi sancționat cu FW;


Polițiștilor le este interzis să ajute alți jucători la quest-uri sau realziari precum: "Omoară X polițiști." Abaterea de la această regulă se va sancționa cu FW;

 

Un jucător nou care intră în facțiune are obligația de a-și efectua raportul de activitate dacă prinde minim 5 zile (cu tot cu ziua de reset raport și ziua în care a intrat in facțiune). Sanctiunile raman la alegerea liderilor/co-liderilor.

 

Dacă un player vă loveste/explodeaza masina cu pumnii sau cu arme, se acorad WANTED 3 - ATACARE POLITIST. (Indiferent de cate ori te loveste)

 

Este permis să faceți Drive-By (DB) pe un suspect cu wanted fără drept de predare

 

Dovezile pentru orice wanted/amenda sunt valabile 24 de ore.


În cazul în care un jucător se află pe [/sleep] iar acesta necesită suspendarea licenței de condus, se va folosi direct comanda [/confiscate] pentru a-i confisca licența.  Nu vor fi somați și nu li se va acorda wanted celor aflați pe sleep în acest caz.


Un jucator care nu raspunde dupa 3 somatii primeste Neconformare Ordin. Daca acesta fuge in continuare si nu a atins 4 stelute, inca are drept. Se vor acorda inca 3 somatii iar daca suspectul inca fuge, se va acorda wanted FUGAR.


Daca o persoana are in masina lui o persoana care are wanted si nu opreste la somatii primeste WANTED COMPLICE.

 

Daca cineva cu MAI MULTE wanted-uri acordate depaseste 3 stelute (Adica intre 4 si 6 stelute) acesta isi pierde dreptul de predare indiferent de motive. (Atentie! Doar daca sunt mai multe deoarece sunt si exceptii de la regula! Vezi Wanted list)


În cazul în care jucătorul nu are suficienți bani la el pentru a plăti amenda, polițistul are dreptul de a-i acorda wanted 3 pentru ”neplata amenda” sau să-l îndrume la un ATM sau la o bancă.

 

Daca doriti un vehicul de la alta factiune, trebuie sa INTREBARI pe chat-ul departamentelor [/d] daca aveti permisiunea la aceasta. La aceasta cerere au voie sa raspunda Liderii si Co-liderii, insa daca acestia nu sunt online, aveti permisiunea de a lua vehiculul.

▶ Reguli de circulatie

Puteti fii amendat de catre un politist pe motocicleta/ATV/scuter, daca nu aveti casca, DOAR in mers.

*Persoanele sunt suspendate cu amenda*
*Politistii care dau amenda cand cineva e pe loc primeste FW*

*Politistii care nu folosesc casca pe motocicleta (ON-DUTY) sunt sanctionati cu FW/LW

 

Aveti obligatia sa aveti farurile aprinse in intervalul orar ZILNIC 20:00-08:00.  Atentie! Daca le aveti sparte pe fata, dar aprinse pe spate, nu se amendeaza

*Persoanele sunt suspendate cu amenda pentru FARURI STINSE*

*Politistii care amendeaza pe cineva cu farurile sparte pe fata si aprinse pe spate primeste FW*

*Politistii care nu au farurile aprinse dupa 20:00 (ON-DUTY) sunt sanctionati cu FW/LW

 

Vi se poate confisca permisul dacă acesta conduce cu spatele pe sensul său opus de mers, însă aveți grijă ca în dovadă să se vadă clar că acesta a condus o bună porțiune de drum pe contrasens (nu o simplă întoarcere / câțiva metrii)

* Persoanele sunt suspendate cu amendapentru CONDUS NEREGULAMENTAR sau confiscarea permisului de conducere a-l autovehiculelor*

 

Aveti obligatia sa da-ti prioritate unei masini de politie/ambulanta/pompieri care are girofarul pornit sau faruri intermitente de urgenta.

*Persoanele sunt suspendate cu confiscarea permisului de conducere a-l autovehiculelor sau amenda pentru CONDUS NEREGULAMENTAR**

 

Daca va izbiti intr-o masina de politie (indiferent daca dintr-o greseala sau nu), ramane la latitudinea politistului daca sunteti amendati.

* Persoanele sunt suspendate cu amenda pentru CONDUS NEREGULAMENTAR sau confiscarea permisului de conducere a-l autovehiculelor*

 

Biciclistii nu sunt obligati sa poarte casca de protectie.

*Politistii care dau amenda biciclistilor pentru lipsa de casca sunt sanctionati cu FW/LW

 

Nu aveti voie sa conduceti pe contra-sens. (EXCEPTIE: BICICLETA)

*Persoanele sunt suspendate cu confiscarea permisului de conducere a-l autovehiculelor*

>EXCEPTIE POLITISTILOR IN MISIUNE<

 

Nu aveti voie sa faceti slalom pe carosabil.

*Persoanele sunt suspendate cu confiscarea permisului de conducere a-l autovehiculelor (De catre un politist de minim Rank 2)*
*Persoanele sunt suspendate cu amenda (De catre un politist de Rank 1) pentru INCURCAREA PARTICIPANTILOR LA TRAFIC*

 

Nu aveti voie sa folositi NITRO (NOS)

*Persoanele sunt suspendate cu amenda pentru FOLOSIRE DE NOS*

*Politistii care folosesc NOS (ON-DUTY) sunt sanctionati cu FW/LW

 

 Nu aveti voie sa folositi sistemele hidraulice pe drumuri publice. (EXCEPTIE: DRUMURILE OFF-ROAD)

*Persoanele sunt suspendate cu amenda pentru FOLOSIREA HIDRAULICELOR*

*Politistii care folosec hidraulice (ON-DUTY) sunt sanctionati cu FW/LW

 

Nu aveti voie sa folositi o intreaga banda de mers pentru a parca masina.

*Persoanele sunt suspendate cu amenda pentru PARCARE NEREGULAMENTARA*

>EXCEPTIE POLITISTILOR IN MISIUNE<

 

➯ Politistii/Paramedicii au obligatia sa porneasca girofarele cat si sirena in cazul in care urmaresc suspecti cu wanted. Execeptie: Infernus LSPD/NG, Bullet FBI.

➯ Girofarele si sirena pornita aiurea se sanctioneaza cu AV

 

▶ Wanted List

Informaţii legate de wanted

Wanted 1

Furt Vehicul, Apel Nefondat 112

 

Wanted 2

Atacare Civil, Neconformare ordin, Patrundere Teren Guvernamental.

Intrare cu tirul in oras

 

Wanted 3

Rapire Civil, Posesie/Folosire Droguri, Aracare Politist, Neplata Amenda.

Transport marfa ilegala

 

Wanted 4

Drive-By, Mituire Politist, Omorare Civil.

 

Wanted 5

Rapire Politist, Omorare Politist.

 

Wanted 6

Fugar, Complice

 

> Daca cineva are in [/mdc] un wanted (de ex. Atacare Politist) nu aveti voie sa ii acordati din nou acest wanted, indiferent daca acesta a atacat sau nu. Aveti obligatia sa aveti poze la [/mdc]-ul jucatorilor in caz de control sau reclamatie.

> In dreptul fiecarui wanted scrie daca cineva are DREPT LA PREDARE sau NU (IN-GAME)

> Daca cineva are mai multe wanted-uri in MDC care adunate au peste wanted 4 NU MAI ARE DREPT LA PREDARE

*EXCEPTIE* Daca este doar UN SINGUR MOTIV in mdc de wanted, acesta are drept la predare CONFORM WANTED LIST-ului. Recomandarea noastra e sa il invatati.

Ex: Daca cineva are in [/mdc] wanted DRIVE-BY, acesta are drept la predare, chiar daca are wanted 4.

Ex: Daca cineva are Atacare Politist NU ARE DREPT CONFORM WANTED LIST, chiar daca are wanted 3.

Ex: Daca cineva are wanted 4 (sau mai mare) doar din first degree-uri, NU ARE DREPT LA PREDARE.

 

▶ Comenzile factiunii

- /so = somezi un jucător;

- /su = acorzi wanted;

- /wanted = afișează o listă cu toți suspecții ce dețin wanted;

- /cuff = pune cătușele suspectului;

- /uncuff = scoate cătușele suspectului;

- /duty = te pui la datorie;

- /arrest = arestezi un suspect;

- /r = chat-ul facțiunii;

- /d = chat-ul tuturor departamentelor;

- /mdc = afișează motivul wanted-ului unui suspect;

- /ticket = acordă amendă unui jucător;

- /frisk = percheziționezi un jucător;

- /ta(zer) = echipezi tazer-ul;

- /free = oferi free unui jucător în jail;

- /confiscate = confisti arme/droguri/permisul de conducere;

- /gov = anunt guvernamental pentru recrutarea membrilor

▶ Reguli legate de sedinta

- Ședința este anunțată pe [/fmotd] cu minim 48 de ore înainte de organizare.

- Cine vorbește în timpul ședinței fără voia liderului / subliderului va primi FW sau AV. (Doar cu /wave)

- La ședință trebuie să stați fără [/duty] și cu [/turn off].

- Cine este apelat în timpul ședinței va primi FW.

▶ In vederea liderilor/co-liderilor:

Sunteti obligati sa respectati si luati la cunostinta toate regulile prezentate in acest topic.
Aveti obligatia sa va editati regulamentele dupa cel general daca e cazul.

Sunteti obligati sa va ocupati de antrenarea si alegerea unui co-lider capabil.

Aveti dreptul la 2 co-lideri.

Testerii se aleg de la minim Rank 3. 

Nu aveti voie sa iertati membrii, aveti obligatia sa ii sanctionati.

Aveti obligatia sa recrutati membrii si sa le acordati test din regulament.

Este necesara adoptarea unui comportament exemplar fata de jucatori cat si de membrii.

La fel ca membrii, aveti obligatia de a reprezenta factiunea in unul dintre skin-urile acesteia, cat si intr-un vehicul de la HQ-ul unuia dintre departamente.

Nu trebuie sa va bagati un administrarea altei factiuni. Va ocupati doar de factiunea voastra si nu intrati in alte discutii. Daca aveti vreo problema cu un lider/membru al altei factiuni, pur si simplu faceti o reclamatie pe panel.

Edited by busted

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...